Vízvezetékszerelés-gázszerelés, fűtésszerelés nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberekkel

Vízszerelésre nem csupán egy felújítás vagy egy új építkezés során van szükség és nem csak akkor, amikor valamilyen műszaki hiba lépett fel, hanem érdemes évente, vagy kétévente felülvizsgáltatni a meglévő, használatban lévő vízvezeték rendszerét a biztonság kedvéért.

A vízszerelés azonban akkor a legsürgetőbb, ha eltört, vagy megrepedt, vagy folyik, szivárog, csöpög a csap, a cső, a lefolyó, vagy a WC az otthonunkban, lakásunkban. Nem mondunk azzal újat, amikor azt állítjuk, hogy a legidegesítőbb problémák egyike, ha vízvezeték rendszerünkben bármilyen meghibásodás léphet fel és ennek köszönhetően nem használhatjuk funkcionálisan a vizes helyiségeinket, vagy a konyhánkat.

Nem mindegy továbbá az, hogy felújításkor, vagy egy új rendszer kialakítása során milyen vízszerelő csapatra bízzuk a vízszerelési feladatokat, munkálatokat, mivel ha később el szeretnénk kerülni a csőtörést, az ázást, a dugulást, úgy érdemes egy megbízható, szakértői vízszerelő csapat munkáját igénybe venni. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy váratlan meghibásodások a legjobb rendszerben is történhetnek minden előjel nélkül, továbbá egy csapcsere, egy tömítés, egy vízvezetékszakasz bármikor cserére szorulhat, aminek a professzionális megjavításáról mindenképp szakértői csapatnak szükséges gondoskodnia.

A következő esetekben előfordulhatnak hibák, amelyeket teljes egészében le kell ellenőriznie egy szakértő vízszerelő csapatnak:

 • mosdó szerelésnél
 • wc tartály javításnál
 • wc csésze javításnál
 • fürdőkádnál leeresztő szelep javítás (ez is egy jó történet)
 • mosdó szifon cserénél, javításnál
 • mosogató szifon cserénél, javításnál
 • mosógép bekötésnél
 • mosogatógép bekötésnél
 • csaptelep javításnál (bár ritka már a javítható csaptelep)
 • csaptelep csere
 • sarokszelep csere
 • mosdó dugulás
 • mosogató dugulás
 • wc dugulás
 • kád dugulás

A gázkazánok szerelése: A gázkészülékek éves karbantartását, vagy cseréjét mindig a fűtési szezonon kívüli időpontra próbálja meg időzíteni, amely ennél fogva nem befolyásolja a napi fűtés ellátását. Ha esetlegesen gázkészüléke működése során bármilyen rendellenességet észlelne, úgy azt azonnal kapcsolja le, áramtalanítsa és forduljon gázkazánok szerelésére szakosodott szakemberhez.

Hibabejelentés előtt, mielőtt telefonon segítséget kérne a gázszerelőtől, a gördülékenyebb ügyintézés érdekében állapítsa meg a készüléke pontos típusát, mivel nem biztos, hogy az Őn készülékét bármelyik szakember meg tudja javítani, hiszen vannak olyan készülékek, amelyeket kizárólag csak a szakszervíz javíthat, mivel esetlegesen a garanciája még nem járt le.

Akadnak azonban például olyan jellegű dugulások az otthonunkban, amiket házilag Önök is meg tudnak oldani, ehhez ajánlanánk egy pár hasznos ötletet, mielőtt kihívnák a vízvezetékszerelőt, vagy a duguláselhárítót:

 1. Abban az esetben, ha a mosdó, vagy a mosogató, vagy a kád, vagy a padlóösszefolyón nem folyik le a víz, először a szifont kell szétleszerelnünk; vigyázva arra, hogy a gumitömítések ne sérüljenek, amely ténylegesen nem okoz különösebb nehézséget.
 2. A szifonok visszaszerelése során ügyeljünk arra, hogy a gumitömítések megfelelően helyezkedjenek el, mert különben csöpögni fog.
 3. A szifonok kitisztítása után, ha még mindig fennáll a probléma, úgy a következő módszerrel is próbálkozhatunk: vegyünk elő egy kb. 10 literes lábast, amiben forraljunk vizet.
 4. A forró vízbe öntsünk 3 dl háztartási ecetet, amely 20%-os legyen, majd az ecetes forró vizet (természetesen vigyázva arra, hogy a gőz meg ne égesse az arcunkat, kezünket, bármelyik testrészünket) öntsük bele az eldugult szaniter, a mosogatóba, a mosdóba, a kádba vagy a padlóösszefolyóba.

Legfontosabb, hogy a mosogatókagyló esetében a mindennapi használat során olyan szűrős dugót használjunk, amely képes kiszűrni a nagyobb ételmaradékokat, a mosogatóba véletlenül beleesett hulladékokat, ezáltal azok nem tudnak a lefolyóba, majd a szifonba és a csövezetbe jutni és ott dugulást okozni.

vízvezetékszerelés

Hasznos tanács a mindennapokra, hogy mosogatás előtt a tányérokban, a lábasokban maradt ételt, ételmaradékokat mindig kaparjuk ki a kukába azért, hogy még véletlenül se kerüljenek a lefolyóba, hacsak nincs „konyhamalacunk” beszerelve a mosogatóba.

A gázkészülékek éves karbantartása nagyon fontos, egyáltalán nem elhanyagolható tényező! Minden készülékgyártó használati utasítást, valamint gépkönyvet is ad a termékéhez, amelyben nyomatékosan felhívja a felhasználók figyelmét az éves karbantartásra! A rendszeresen karbantartott gázkészülékek ugyanis a gondoskodást, üzembiztos működéssel, biztonságos üzemeltetéssel és legalább 10-15%-os fogyasztáscsökkenéssel hálálják meg.

Teljes fűtési számláját legegyszerűbben úgy kalkulálhatja ki, hogy a fűtési rendszerének a beruházási költségeit a rendszer várható élettartamára leosztva hozzáadja a havi fűtésköltségéhez.
Megállapítható, hogy a nagy fűtőtestek, a nagy felületű padló- és falfűtés a kisebb méretűvel szemben alacsonyabb beáramlási hőmérsékletet tesz elegendővé, amely energia megtakarítást jelent Önnek, amely költségcsökkenés jelentkezik a fűtési díjainak a fizetése során.

Ajánlatos például a fűtési csöveket a speciálisan erre kifejlesztett hőszigetelőanyagokkal leszigetelni, mivel a fűtéscsövek hőszigetelése megelőzi a hőveszteséget és megakadályozza a szabályozatlan túlmelegedését a rendszernek az átmeneti időszakokban.
A fűtőtesteket minden esetben úgy terveztesse be a szakemberekkel, úgy helyeztesse el őket,  hogy az azokból kiáramló meleg áramlásának az útját ne akadályozza semmi, se bútor, se függöny, semmi ne takarja el.

Amennyiben lehetősége van rá, úgy ne a termosztát kézi vezérlésével, a hőmérséklet folyamatos le- és felállításával szabályozza a szobában lévő hőmérsékletet. Egy elektronikus termosztát esetében lehetőség van arra, hogy akár egy hétre előre beprogramozza napi igényei szerint, így az a lehető legoptimálisabban gondoskodik a szobában szükségesen elvárt állandó szobahőmérsékletről. Abban az esetben, ha a fűtőtest nem egyenletesen meleg, úgy szükség lehet a légtelenítésére, amelyet egy radiátor esetében a radiátor felső részén található kisebb méretű csavar óvatosan történő kicsavarozásával tehet meg.

Javasoljuk, hogy mielőtt hozzáfogna, egy tálat, vödröt, vagy lavórt készítsen a légtelenítendő radiátorhoz, hogy az abból esetlegesen kicsöpögő, kifolyó víz semmiben ne okozzon károkat!

Megéri időnként átvizsgáltatni az otthonunkban lévő vízcsöveket, mivel lehet, hogy észre sem vesszük, ha esetlegesen valamelyik csőből szivárog a víz. Az átvizsgálás költsége ugyanis nagyságrendekkel alacsonyabb az esetleges vízveszteségünk költségéhez képest, ennél fogva a költségeink néhány hónap alatt megtérülnek.

Ennél fogva, hogy elkerüljük az esetleges károkat, javasoljuk az otthonában lévő vízcsöveinek éves felülvizsgálatát. A vízszivárgás ugyanis különösen akkor maradhat rejtve, ha a vízóra nem az ingatlanon belül van, hanem mondjuk az udvaron egy vízóraaknában, így a szivárgó víz nem a belső falakon jelenik meg, hanem kint úgy eltűnik, hogy észre sem vesszük és maximum a füvünk, vagy a kerti növényeink élvezik majd a drága nedűt.

A vízszivárgás megállapításának egyik legjobb módja, ha elzárunk minden csapot, kikapcsoljuk a mosógépet, a mosogatógépet és megfigyeljük a vízóra számlálóját, mivel ha egy teljes elzárás esetén is pörög az óra, akkor egész biztosan valahol elfolyik a drága vizünk az akaratunkon kívül.
Érdemes rendszeresen felügyelni és elvégeztetni a vízkőtlenítést is az otthonunkban, mivel a vízkő a vizes készülékeink, legyen az bojler, mosógép, vagy mosogatógép meghibásodását, azok élettartam rövidülését okozhatják.

Ezek közül különösen a bojler az egyik legérzékenyebb, mivel a tartályba nem tölthetünk vízkőoldó szereket. Egy másik fő veszélyforrás a homok, mivel már minimális mennyiségű homok is elzáródást, meghibásodást okozhat a forgókaros csaptelepeken. Használjunk tehát feltétlenül vízszűrőt a homok és vízkő kiszűrésére, hogy a csaptelepeinknek hosszabb élettartamot biztosítsunk.
Kültérben pediglen különösen veszélyes tud lenni és sajnos sűrűn előforduló általános hiba a kerti csapok, valamint az öntözőrendszerek elfagyása, így az a javaslatunk, hogy a hideg idő beköszöntével gondoskodjon ezek téliesítéséről is egyaránt!

Telefon: +36 30 515 62 06 | E-mail: E-mail: info@mesterszakember.hu

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | Adatkezelési tájékoztató (GDPR)

Építőipari Közvetítő Cég a teljes országban mindenhol.
Cégünknek sok más közvetítő céggel szemben nem az a célkitűzése, hogy több ezer regisztrált Generálkivitelező és Vállalkozó legyen az adatbázisunkban!
Elsődleges szempontunk az, hogy minden egyes Generálkivitelezőt, Vállalkozót megszűrjünk arra vonatkozóan, hogy valóban mennyire megbízhatóak és a Megrendelőnek a számára legmegfelelőbb Kivitelezőt tudjuk ajánlani.
Cégünk már a regisztrálás megkezdésekor komoly ellenőrzésnek teszi ki, így erősen megszűri azokat a Generálkivitelező cégeket akik Cégünkkel kívánnak szerződni és ez az ellenőrzés nem csak egyszeri alkalmat jelent, hanem folyamatos, heti rendszerességgel történik.
Cégünkhöz nem regisztrálhat bárki, aki csupán állítja magáról, hogy építőipari vállalkozó, mivel mi megszűrjük, folyamatosan ellenőrizzük a kivitelező cégeket.