Burkolási munkák:

Professzionális burkoló csapatokkal rendelkezünk, így az Országban mindenhol tudunk megbízható burkolási munkák szakosodott csapatot biztosítani Önnek.

 1. Melegburkolás, hidegburkolás (melegburkolat, csempe)
 2. Kültéri burkolási munkák: Térkövezés, Viacolor
 3. Terméskövezés, Épület homlokzati-lábazati burkolása, Kerítés terméskövezése

csempe felrakása. Melegburkolás, hidegburkolás:

Generálkivitelező Cégünkkel leszerződött burkolást végző burkoló kivitelező csapatok az egész országban bárhol tudnak munkát vállalni Magyarország teljes területén. A burkolókkal történő előre egyeztetett határidőn belüli átadással, minőségi munkát vállalva, a megbeszélt, leszerződött árakon. Szerencsés a helyzet, ha mi közvetítjük önnek az első burkoló csapatot. E csapat felméri Önnek a burkolási munkákat, legyen szó új lakás, vagy családi ház első burkolásáról, vagy akár már meglévő házában- lakásában található régi burkolatok cseréjéről. A tulajdonosnak természetesen csak a végeredmény számít, hogy esztétikumnak és a célnak tökéletesen megfeleljen minden helyiség burkolata.

Elkövetett hibák burkolás során

Számtalan olyan esettel találkoztunk már, amikor az első alkalommal lerakott, vagy akár már cserélt burkolat is 1-2 éven belül újabb cserére szorult. Az ok pedig nem más, mint hogy rosszul lett felmérve a munka és a megbízó elhitte a burkoló kivitelezőnek, hogy minden rendben fog menni a burkolási munkálatok során és az adott burkoláshoz szükséges anyagokkal. A legjobb burkoló szakember fogja elvégezni a burkolási munkálatokat, amelyek közül sok esetben egyik sem teljesül. Nem mindegy ugyanis, hogy a különböző falfelületekre, a különböző méretű burkolóanyagokhoz, a külső- belső burkoláshoz milyen ragasztóanyagokat, segédanyagokat választ a burkoló. Természetesen nem mindegy az sem, hogy milyen burkoló szakember végzi a burkolási munkálatokat.

Mire érdemes odafigyelni a burkolási munkák során?

Látszólag a burkolás nem egy bonyolult művelet. Azt látjuk, hogy a burkoló szaki felvisz valamiféle anyagot a felületre, majd ugyanazt az anyagot rárakja a burkolatra. Majd hozzá ragad a csempe-a burkolat, berakja a fugakereszteket. Néha használ szintezőt, lézert. Szépen halad sorról- sorra és egyszer csak ripp-ropp készen van az adott burkolandó helyiség. Igen ám, csak ha valóban ennyire egyszerű folyamat lenne, úgy nem lenne annyi panasz a hibás burkolási munkák miatt.

Nem mindegy,

 • hogy milyen ragasztót használ a burkoló, nem mindegy,
 • hogy milyen vastagon kenik fel a ragasztót de még az mindegy, hogy
 • mivel kenik fel a ragasztót. Nem mindegy továbbá, hogy
 • az adott lapot milyen fugakereszttel rakják fel és bizony nem mindegy,
 • milyen szakember helyezi fel a burkolatokat.
 • Hogyan futnak a fugák,
 • futnak-e egyáltalán mindenhol, még a sarkokban is.
 • Az sem mindegy még hogy, milyen méretűre vághatják a burkolók a sarkokban a burkolatokat- csempéket, mivel ezekhez mindhez szükséges egy jó burkoló szakember szakmai tudása.

A burkolás ugyanis egy rendkívül összetett

A burkolási munkák részletesen előre megtervezett folyamat kell, hogy legyen, egészen odáig, amíg a megrendelő használatba nem veszi a burkolt területet, ahol a burkolás történt. Meg sem tudjuk számolni, hányszor hallani partnereinktől arról, hogy miután kimennek felmérni egy adott burkolási munkákat és recseg- ropog. Esetleg fel van púposodva a frissen lerakott parketta. El van törve a csempe, de minősíthetetlen a fugázás minősége, a fugavastagság a csempében. Rondák a csempevágások és még sorolhatnánk a hibákat. Cégünkkel leszerződött burkoló szakembereknek természetesen sokat mondanak ezek az általános hibák, a tapasztalt problémák. Azonban nem a burkolói problémákat szeretném ecsetelni, hanem inkább útbaigazítást szeretnék adni ahhoz, hogy amikor burkolást szeretne csináltatni egy adott céggel. Burkoló csapatot szeretne kiválasztani, akkor mire figyeljen oda a megfelelő burkoló szakember kiválasztásánál.

Megkülönböztetünk kültéri és beltéri burkolást. A burkolási munkához kapcsolódóan az anyaghasználat tekintetében is két külön típusban válik el egymástól. A burkoláshoz használt anyagok tekintetében hideg és meleg anyagú burkolatokat különböztetünk meg, így ez alapján, hideg valamint meleg burkolást különböztetünk meg.

Kültéri burkolás

A kültéri burkolás esetében jellemzően a hideg burkolásról beszélünk, mint a terasz, járda, kocsibeálló, medence esetében.

Beltéri burkolás

A beltéri burkolás esetében pedig pedig beszélhetünk melegburkolásról, jellemzően a nappaliba, valamint a hálószobákba, valamint beszélhetünk hidegburkolásról is egyaránt, például a vizes helyiségekbe, mint fürdőszobába, WC-be, konyhába. A lágyabb meleg burkoló anyagok lehetőséget adnak többféle felhasználásra- bedolgozásra. Például a parketta, szalagparketta, faburkolatok, pvc, padlószőnyeg etc.-etc..

A burkolás megkezdése előtt a tulajdonosnak érdemes egy tervvel rendelkeznie, mit és hogyan szeretne, hogy amikor kiérkezik a burkoló szakember és felméri a munkát. Meg kell tudni mondani, hogy megvalósítható-e egyáltalán az elképzelés és nem mellesleg, belefér majd az előre tervezett pénzügyi keretbe, vagy sem.

Soha nem szabad spórolni azon, hogy a burkoló alaposan felmérje a burkolni kívánt területet. Lehet, hogy adott pillanatban kicsit tudunk vele spórolni, ha kihagyjuk a precíz felmérést, de általában sajnos pár éven belül ez a fontos kihagyott rész megbosszulja magát. Kezdődhet minden elölről.

Fontos, hogy a burkolandó felület állapotáról készüljön felmérés, alkalmas állapotban van a burkoláshoz, vagy sem. Ezután állapítható meg, hogy pontosan milyen segédanyagokra lesz szükségünk és mekkora mennyiségben.

Vízszigetelés ellenőrzése szintén elmaradhatatlan elem, amennyiben azt a helyiség és a burkolni kívánt terület megkívánja.

Nagy kopásállósággal rendelkező burkolóanyag szükségessége kültéri burkolásnál csakúgy fontos, mint a műanyag élvédők elhagyása járólapokon. Nem elég a megfelelő burkoló anyag kiválasztása, hozzá szintén jó minőségű segédanyagokra, ragasztóra is szükség lesz, ha tartós eredményre vágyunk.

Az igazán jó vízzáró burkolat elengedhetetlen feltétel bizonyos esetekben, gondoljunk csak egy családi ház teraszára, ennek elérésében nélkülözhetetlen a jó minőségű fuga felhasználása vagy vizet átengedő felületek alatt (pl. WPC burkolat) a megfelelő vízelvezetés alapjai.

Mint látják, érintettünk jó néhány témát a burkoláson belül, azonban van egy rossz hírem, számosat még nem. Például egy szó sem esett még, arról,

 • hogyan kell csempét fúrni, úgy hogy ne tegyünk kárt az értékes csempékben.
 • Csempe cseréjénél a költséghalmozás helyett, hogyan tudunk a régi csempére úgy csempézni, hogy az miden elvárásnak megfeleljen.
 • Élvédő helyett, mit érdemes használni az esztétikum érdekében.
 • Szilikonozás, helyes fugázás módszere.
 • Aljzat kiegyenlítés, szintkülönbségek áthidalása

és sorolhatnám még menyi mindent tudnak Önnel megbeszélni a burkoló szakemberek, mielőtt belevágnak a burkolási munkákba. Egyértelmű tehát, hogy kell egy burkolati terv, egy ilyen tervet pedig csak profi burkoló csapattal érdemes elkészíttetni.

Cégünk több, mint 180 minőségi alvállalkozójával várja megkeresését.

Keresse Cégünket, hogy profi burkolók burkolhassák azt, amit csak profinak szabad burkolni!

csempézés

b. Kültéri burkolási munkák, Térkövezés, Viacolorozás

A térkövezésről, térburkolásról általánosságban

Nagyon sok esetben előfordul, mivel az elmúlt években nagyon sok új építőipari vállalkozás indult a családi támogatások miatt, hogy jelentős részük nem rendelkezik a kívánt szaktudással. A különböző építőipari munkálatokhoz szükséges szakképesítéssel, vagy a szükséges eszközállománnyal. Például a szóban forgó térkövezéshez szükséges profi eszközökkel és a szükséges szakmai tapasztalattal.

Ezért soha ne csak kizárólag a kivitelezési, térkövezési árak alapján válasszon kivitelezőt, hanem mindig kérjen referenciákat!

Fontos tudni, hogy a térkövezésnek, térburkolásnak vannak szabályai, melyeket minden esetben be kell tartani ahhoz, hogy hosszú évekig tudjuk élvezni az elkészült munkát. A térkőrakást, a burkolást gondosan kell megtervezni és szigorúan be kell tartani az előírásoknak megfelelő munkafolyamatokat.

Tudni kell, hogy milyen terhelésnek lesz kitéve a térkövezés. Más alapkialakítás szükséges egy sima gyalogos, vagy egy komolyabb terhelésnek kitett, mondjuk személyautó, vagy teherautó forgalom alá.

A térburkolás, térkövezés rendkívül fontos része a megfelelő vízelvezetés, amiről gondoskodniuk szükséges a burkolás során.

Ami szintén nagyon fontos, az a megfelelő szegélykövezés, hiszen az garantálja, hogy semmilyen irányba ne tudjon elmozdulni a már elkészült burkolat, hogy hosszútávon stabil, masszív egységet alkosson.

A térkő lerakásának szükséges lépései:

 1.  A megfelelő térkő kiválasztása figyelembe véve a terep adottságait is egyaránt:
  Garázsbeállók, járdák, kerékpárutak kialakítására jellemzően elegendő a 6 cm-es térkő is. Állandó személyautó- teherautó forgalomnak kitett utak esetében, vagy parkolókban a vastagabb, 8 cm-es vastagságú térkövek lerakása szükséges.
 2.  Tükörkészítés alapozás során:
  Szakemberek számára tudott lapfeltétel a megfelelő teherbírású és vízelvezetésű fagyálló aljzat elkészítése, amelyhez kb. 40-80 cm-es mélységben a talajt ki kell szedni. A tervezett szegélykó külső széleitől kb. 30 cm-el szélesebbre szükséges kiszednie a munkagépesnek és 1-2 %-os lejtéssel szükséges kialakítani a szükséges, megfelelő vízelvezetés miatt. Abban az esetben ha a burkolat épülethez csatlakozik, akkor minden esetben az épülettől kifelé kell lejtetni a burkolandó felületet, hogy a víz ne álljon meg, illetve ne folyjék vissza a házfalazathoz.
 3. Fagyvédő, teherhordó réteg kialakításának folyamata:
  A következő lépés a teherhordó réteg kialakítása, amelynek gyalogos forgalom esetén elegendő a 5-15 cm vastagság, míg szegélygépkocsi forgalom esetében 15-30 cm javasolt. A tükör mélységét elsősorban mindig a terület típusa, valamint a szerkezete határozza meg, ezután a várható, tervezett teherbírás forgalom határozza meg. Ez a réteg jellemzően készülhet zúzott kőből, és földnedves betonból is egyaránt. Fontos szempont, hogy a felhasznált anyag agyagmentes legyen, mivel az agyag elszíneződést okozhat a burkolaton. Megfelelő víztartalom mellett egyenletesen tömöríteni szükséges a kész felületet.
 4. Ágyazat kialakításának folyamata:
  Ezt követően a már elkészített teherhordó rétegre 0,2-0,4 cm szemcsenagyságú zúzalékból vagy homokos kavicsból szükséges elkészíteni egy 2-4 cm vastag ágyazatot egy lehúzóléc segítségével. Figyelembe kell venni, hogy a végleges utolsó tömörítést követően kb. 0,5- 1 cm-el a felület még megsüllyed. Ezt a réteget azonban nem kell tömöríteni. Mindig csak akkora felületet szükséges előkészíteni, amennyit adott idő alatt le is tudnak rakni rakni a szakemberek.
 5. A térkő lerakásának folyamata:
  A burkolat lerakását általában a legmélyebb pontról és a szélről magunk felé indítjuk, hogy a már elkészült ágyazat ne sérüljön meg. A már lesimított burkolatágyra többé rálépni szigorúan tilos, mivel a már elkészített felület a rajta történő járkálásnak köszönhetően tönkremegy. A térkő lerakása közben az szép-esztétikus kivitelezés végkimenetelének érdekében zsinórt, vagy lécet szükséges használni az egyenes fugavonal megtartásához. A fuga mérete optimális esetben 3-5 mm kell hogy legyen.
  Színes térkövek esetén ajánlatos egyszerre több raklapból is dolgozni a tökéletes színhatás elérése érdekében.
 6. A fugázási folyamat:
  A térkövezés utolsó lépése a fugázás, amelyet a lehető legfinomabb homokkal szükséges elvégezni. Abban az esetben ha nagyobb térközöket hagynak ki a szakemberek, úgy elegendő csak leszórni a homokot, és addig söprögetni, amíg ki nem telítődnek a rések, de kisebb hézagok esetében gyakran kézzel pluszban rá kell segíteni, hogy a fugák kitöltése tökéletes legyen.
 7.  A döngölési folyamat:
  Lezáró műveletként, a fugázást követően rendkívül fontos a lerakott térkő döngölése, amit célszerszámmal végeznek a szakemberek, egy gumiborítású vibrálógép segítségével. A térkövezett felületet minden esetben a szélektől a középrész felé haladva szükséges döngölni, és addig végezzük ezt a műveletet, amíg a burkolat már megfelelő szilárdságot el nem éri. Ezt követően az esetleges hiányos fugaréseket még egyszer szükséges feltölteni, majd ezt követően a burkolt felület a lesöprést, valamint egy finom áztatást követően azonnal használhatónak tekinthető.

építőipari kivitelezés

c. Terméskövezés, Épület talajra-homlokzatra történő burkolása,

A terméskő burkolás alapjai a következők:

A terméskő hosszabb életű, mint a beton, így nem érdemes azt használni azok alapozásához. Beton alapozás jellemzően a rendkívül vékony 2-4 centiméteres lapok elhelyezéséhez szükséges. Abban az esetben, ha vastagabb kőlapokkal szükséges dolgozni, úgy egy alaposan ledöngölt zúzott kavicsréteg jelenti a legjobb megoldást a burkolat alatti alapozásnak.

A terméskő burkolatok típusai a következők

A terméskő burkolatokat a formájuk szerint megkülönböztethetünk amorf, azaz szabálytalan formájú, vágott, valamint hasított köveket egyaránt. A vágott és hasított kövek között a legnépszerűbbnek tekinthetők a kockakövek, amik jellemzően vulkanikus kőzetekből készülnek. Azonban ma már lehet fagyálló mészkőkockákat és hasábokat is találni.

A terméskő burkolatok jó lehetőséget kínálnak a változatos kialakításra az utak kialakítása során. Alkalmazhatunk két vagy több típust is vegyesen, ilyen esetekben a terméskő burkolat szemet gyönyörködtető formákat produkál.

Magyarországon is elérhető számos import választék, amelyek színek és forma tekintetében biztosan maximálisan kielégítik a Megrendelők igényeit.

Ennél fogva egész biztosan elérhető, hogy az Önnek készülő terméskő burkolat színben, formavilágban és vonalvezetésben harmonizáljon az Ön házának és kertjének tulajdonságaival, illetve az Ön igényeivel egyaránt.

Telefon: +36 30 515 62 06 | E-mail: E-mail: info@mesterszakember.hu

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | Adatkezelési tájékoztató (GDPR)

Építőipari Közvetítő Cég a teljes országban mindenhol.
Cégünknek sok más közvetítő céggel szemben nem az a célkitűzése, hogy több ezer regisztrált Generálkivitelező és Vállalkozó legyen az adatbázisunkban!
Elsődleges szempontunk az, hogy minden egyes Generálkivitelezőt, Vállalkozót megszűrjünk arra vonatkozóan, hogy valóban mennyire megbízhatóak és a Megrendelőnek a számára legmegfelelőbb Kivitelezőt tudjuk ajánlani.
Cégünk már a regisztrálás megkezdésekor komoly ellenőrzésnek teszi ki, így erősen megszűri azokat a Generálkivitelező cégeket akik Cégünkkel kívánnak szerződni és ez az ellenőrzés nem csak egyszeri alkalmat jelent, hanem folyamatos, heti rendszerességgel történik.
Cégünkhöz nem regisztrálhat bárki, aki csupán állítja magáról, hogy építőipari vállalkozó, mivel mi megszűrjük, folyamatosan ellenőrizzük a kivitelező cégeket.