Festési munkák: Minőségi szobafestés Megbízható festő kivitelező szakemberrel, kivitelező csapattal

Szobafestés Dryvitozás

A szobafestés tipikusan az a munka, amit nehezen ad ki az ember a kezéből. (Dryvitoz alatt a külső felületek simítását, fedését értjük). No persze, nem azért mert inkább jobb pacsmagolni a filléres boltban megvett minőségtelen mázoló eszközökkel, mint az udvaron sütögetni a barátokkal, hanem mert mindenki spórolni akar, ott ahol csak tud. Éppen ezért mindig az a véleményünk, és ezt nem csak a festő szakmára tartjuk teljes mértékben igaznak, hanem minden más építőipari munkálatra is érvényesnek tekinthető, hogy ha ténylegesen is spórolni akarsz, akkor feltétlenül bízd profikra a szobafestés munkákat! Ha csak egyszerű példával szeretnék élni, akkor senki nem szokta az autója minden baját otthon megszerelni, mivel valószínűleg nagyobb kárt okozunk a szerelés során, mint amennyi tényleges eredményt elérhetünk a szerelés során.

Mielőtt tehát festeni kellene és ott teremnek az udvaron a rokonok, barátok pár sörrel a kézben kezdeni a szobafestést’’ gondoljuk meg, tényleg akarjuk magunknak a bajt vagy sem?

Először is az esetek több mint a felében, dupla költséggel jutalmaz minket az élet a meggondolatlan és Tiszavirág életű lelkesedésünkért. Először is megvesszük a szobafestéshez szükséges eszközöket, persze ha tudjuk, hogy egyáltalán pontosan mire is lesz szükségünk a ház megannyi helyiségéhez. Tudni kell tehát a pontos anyagmennyiségeket, hogy melyik festékből mennyit vegyünk és lehet, hogy még a takarófólia, maszkolószalag és más segédanyagok is az eszünkbe jutnak majd, azonban mindez hiábavaló, ha a hirtelen verbuvált brigád nem bizonyul elég ügyesnek és kreatívnak, hogy a számunkra elfogadható minőséget prezentálják a festési munkálatok során.

A sok ,,szóba festő mázolók’’ a híres humorista szavaival élve, gyorsan elfogynak, ha a tettek mezejére kell lépni, ne adj Isten még valami minőségi kreatív és esztétikus végeredményt kellene produkálni. A tökéletes szobafestésbe fektetett energia azonban optimális esetben a következőképpen néz ki. Felveszi a kapcsolatot a Cégünkkel a weboldalunkon található elérhetőségek bármelyikén, majd tájékoztat minket a regisztrációs adatlapon, hogy pontosan mit is szeretne, majd Cégünk árajánlatot kér be Önnek a leszerződött megbízható festő szakemberektől és amennyiben elfogadhatónak tartja az árajánlatot, a festő szakemberek személyesen is felmérik a tervezett szobafestési munkákat. Ezt követően kap egy pontosított árajánlatot, így ezt követően már ténylegesen is láthatja, hogy a munka és anyagköltség együttesen egyáltalán azon a kereten belül van –e, amit Ön ezekre a festési munkálatokra szánt. Az sem biztos, hogy jó megoldás amennyiben a kőműves csapatra bízza a festést, hiszen szoktak ők olyat is. Sok kőműves messze nem olyan gyakorlott a falak festésében, mint az aki napi szinten ezzel foglalkozik, ez a szakmája és gondosan, tisztán és szépen végzi el a falaink festését. Ezt azaz a szobafestést ugyanis jó esetben évekig fogjuk nézni!

Elfogadja a festő szakemberek árajánlatát, a munkához kapcsolódó tanácsait, elkezdődhetnek a munkák, ennél fogva a festő szakemberek haladhatnak a megbeszéltek szerint és a munkák befejeztével az egész család gyönyörködhet a festés végeredményében.
Ugye milyen egyszerű?

Mire számíthat, ha a Cégünkön keresztül bízza meg a festő szakembereket, a festő kivitelezőket a szobafestési munkálatokkal?

Takarással, fóliázással, maszkolószalagokkal, a legjobb minőségű anyagokkal dolgoznak a Cégünknél regisztrált profi festő szakemberek, nem maradnak utánuk csíkos, foltos falfelületek, festékfoltok a burkolatokon és kosz, csak az előre leegyeztetett színek és vonalak. Számos festő cégünk 10-20-30 éves tapasztalattal vállal munkákat, de egy profi festő kivitelező csapatnak ugyanolyan fontos egy kisebb lakás szobafestése, mint egy nagyobb méretű társasházi projekt generálkivitelezése. Legyen szó egy számos helyiségből álló családi ház szobáinak festéséről, vagy egy kisebb garzon szobafestéséről, a Cégünknél regisztrált festő kivitelező cégek a már megszokott precíz és minőségi munkát biztosítják! Vegye fel Cégünkkel a kapcsolatot és megkeressük Önnek a legmegfelelőbb festő csapatot, a legjobb festő kivitelező céget!

szobafestés

Dryvitozás, nemesvakolatozás- külső homlokzati színezés

A mai energetikai előírásoknak köszönhetően, valamint az energiahatékonyság szempontjából is kulcsfontosságú az otthonunk hőszigetelése. A tökéletes homlokzati hőszigetelés segítségével elsősorban csökkentjük a fűtési költségeinket, az energia felhasználást, csökkenthetjük továbbá a falazat hőingadozását, ennek köszönhetően megszüntethetjük a kialakult hőhidakat, tökéletesebbé tehetjük az otthonunk, az épületeink hőmegtartó képességét, melynek révén élhetőbb, kellemesebb belső hőmérsékletet érhetünk el, alakíthatunk ki. Természetesen egy tökéletesen elvégzett homlokzatszigetelés azt eredményezi, hogy a fűtési szezonban jóval kevesebb energiát használunk el fűtésre, míg a nyári nagyon meleg időszakokban jóval nehezebben melegszik fel a főfalazat, ennél fogva nehezebben melegszenek fel belső tereink is.

Egy épület hőveszteségének jellemzően mintegy kb. 35%-a a falazaton keresztül távozik. A fűtési energiából a tetőn további kb. 25%, az ablakokon átlagosan kb. 25%, a padlón és a födémeken keresztül kb. 10% vész el, a maradék kb.10% pedig az egyéb szerkezeteken keresztül távozik. A főfalazaton fellépő hőveszteség jelentős része megtakarítható egy jól elvégzett homlokzati hőszigeteléssel. Minél rosszabb a falazat hőszigetelése, természetesen annál látványosabb eredményt érhetünk el egy utólagos hőszigetelés során. Példának okáért pl. egy általánosan használt B 30-as Porotherm téglából épült családiház esetében a főfalon fellépő hőveszteségnek akár 85%-át is megtakaríthatjuk egy 20 cm-es homlokzati hőszigetelés, egy Dryvit rendszer beépítésével, ennél fogva ez a beruházás már akár öt év alatt is megtérülhet!

Legnépszerűbb a hungarocell, másnéven expandált polisztirol hungarocell, azaz EPS táblázott anyag. Ennél a szigetelő anyagnál fontos tudni, hogy ennek a legkedvezőbb az ára, azonban csak olyan helyre építhető be, amely vízmentes, így lábazatra például abszolút nem lehet, nem engedélyezett felhelyezni. A hagyományos polisztirol a legkedvezőbb árú termék, azonban valamivel magasabb összegért elérhető grafitadalékos szigetelőanyag is, amelynek a hőellenállása kb. 20%-al kedvezőbb, így érdemes ezzel is számolni egy tervezett Dryvitozási- homlokzatszigetelési kivitelezési munka során.

Az EPS-ekből léteznek különböző vastagságú táblák, amelyek között találunk akár 20cm vastagságú EPS lapokat is. Elérhető továbbá a piacon grafit adalékos változat is, ez környezeti szempontból is jó választás, ráadásul ezeknek a típusú lapoknak kb. 20%-al jobb a hőellenállása. Mindegyik hőszigetelő anyag esetében elmondható, hogy minél vastagabb, annál jobb hőellenállási eredményt érhetünk el minden típusú falazat esetében.
Lábazatra, és földben történő szigetelésre az XPS extrudált polisztirol lapok tekinthetőek a legjobb választásnak. A hőellenállása ennek a típusnak is kb. 20%-al magasabb, mint a sima normál polisztirolnak, azonban ez a szigetelőanyag már vízálló, így optimálisan elhelyezhető olyan helyekre, amelyek nem vízmentesek. Az ilyen szigetelés ára lényegesen magasabb, de olyan helyekre, amelyek vízzel érintkezhetnek, kizárólag csak ilyen szigetelőlapokat szabad felhelyezni.

Elérhetőek továbbá kőzetgyapotból készült különböző vastagságú szigetelőlapok is egyaránt a magyarországi építőanyagkereskedésekben is. Ezeket a termékeket az esetek nagyobb százalékában jellemzően a tetőtereknél a szarufák közé, valamint a szarufák teljes fedésére alkalmazzák, azonban elérhető belőle lépésálló, kemény táblás kivitel is, amelyet már használhatjuk a homlokzat szigetelésére is. Előnye hogy a termék „lélegző”, természetes anyagból készül és közel ugyanakkora hőellenállásra képes, mint a polisztirol szigetelők, azonban m2 ára lényegesen magasabb, mint a hagyományos hungarocell tábláké.

Homlokzati hőszigetelés folyamatai:

A hőszigetelés előtt számos esetben egyéb más munkálatokra is szükség lehet, amiket feltétlenül bele kell kalkulálni a költségvetésbe. Régi házak felújításánál figyelembe kell venni pl., hogy az ablakpárkányok, ereszcsatornák az eredeti falsíkhoz illeszkednek-e, ami akadályozná az új vastagabb szigetelések felhelyezését, ilyenkor a párkányokat cserélni, vagy pótolni szükséges, míg az ereszcsatorna esetében plusz könyökök behelyezésére lesz szükség. Ha például találunk a régi falfelületeken málló, táskás felületeteket, akkor azokat meg kell vizsgálni és mélyalapozó vagy egyéb más vakoló, kenhető szigetelőanyagokkal anyagokkal szükséges a szilárdságot a lehetőségekhez mérten korrigálni, kijavítani, mielőtt hozzáfognának a hőszigetelő táblák felhelyezéséhez, azonban számos esetben már olyan rossz állapotban van a falazaton lévő régi vakolat, hogy már csak a vakolat leverése után lehet a hőszigetelési munkát megkezdeni.

Ezekhez a javító munkálatokhoz is feltétlenül kérjük szakember segítségét!

A homlokzatszigetelés első lépése mindig a szigetelendő falfelület kellő megtisztítását követően a vízszintes és a függőleges pontos kijelölése. A homlokzati hőszigetelést végző szakemberek a vízszintes síkját az indítósín felrakásával jelöli ki. Ezt a vízszintes síkot szükséges pontosan kijelölni, majd az indítósínt fixen rögzíteni 30 centiméterenként, mivel ez fogja meghatározni a hőszigetelő lemezek vízszintes felrakásának a pontosságát, és a szükséges hézagmentes záródását.

A homlokzati hőszigetelést jellemzően speciális, konkrétan erre a célra kifejlesztett cement bázisú, vagy poliuretán bázisú ragasztóval kerül rögzítésre a szakemberek által. Csemperagasztót erre a célra nem lehet használni, még akkor sem, ha az fagyálló! Az újabb ragasztási technológia alapján a ragasztót a táblák pereme mentén, a táblák szélein végighúzva, valamint pluszban „pogácsákban” pontokban kell felhordani, majd a hőszigetelést végző szakemberek a falazathoz ragasztják a táblákat, azonban egymáshoz ragasztani nem szabad a táblákat, mivel az esetlegesen a táblák között kinyomódott ragasztóanyagot nem lehet eltávolítani a táblákról anélkül, hogy azok ne roncsolódjanak. Kerülni kell továbbá a csak pontokban- „pogácsázással” történő ragasztó felvitelt is, mivel a táblák széleire felvitt ragasztó sokkal stabilabb ragasztást eredményez, valamint a táblák mögötti levegő átjárhatóságát is megakadályozza.

Ezt követően a hálózás következik, majd a felület becsiszolása, hogy az egész falfelület szép sima, homogén legyen és a jó csiszolás azért is fontos, hogy a nemesvakolat felvitelét követően ne lehessenek látni a hőszigetelő táblák illesztéseit. Fontos, hogy a hálózáshoz, speciálisan erre a célra használatos Dryvit hálót alkalmazzunk, mivel más típusú háló felrakása erre a célra nem alkalmas. Abban az esetben, ha a Dryvit háló, valamint a vakolat felhelyezésre került és elvégezték a csiszolást, azaz a szerkezet elkészült, akkor jön az utolsó nagyon fontos fázis, a nemesvakolat felvitele, azaz a színezés. Sokféle vakolat- nemesvakolat elérhető manapság az építőanyagkereskedésekben, azonban ennek kiválasztását mindig bízza a munkát végző szakemberre, mivel ez az ő kompetenciája, az ő feladata. A nemesvakolás-színezés előtt egy szakember soha nem felejti el, hogy alapozóval át kell kenni a teljes színezendő falfelületet, és csupán annak a megszáradását követően lehet csak a nemesvakolatozást elkezdeni.

Régi házak esetében a már meglévő vakolatra, még abban az esetben is, ha az kellően stabil, érdemes a teljes falfelületet vakolatszilárdító alapozóval átkenni, mivel ez mélyen beleszívódik a meglévő vakolatba. Abban az esetben azonban, ha a régi falfelületen található vakolat stabilitása bizonytalan, hólyagos, vagy felületenként elvált a falazattól, úgy abban az esetben sajnos a régi vakolat teljes eltávolítása ajánlott.

A hőszigetelő EPS, XPS lapok felrögzítése a falazatra nem csupán ragasztóval történik, hanem feltétlenül szükséges pluszban dübelezéssel is rögzíteni, még utólagos szigetelés esetében is.
Abban az esetben, ha a falfelület egyenlőtlen lenne a sín alatt, úgy az egyenes megtartásának biztosítására alátétet, távtartót szükséges használni a profil és a fal között, így a távtartó fogja biztosítani a sín stabil rögzítését. Amennyiben a profilokat toldani szükséges, úgy érdemes toldót használni.

A dübelezés megkezdése kizárólag a ragasztó megszáradását követően lehet elkezdeni. Az is fontos továbbá, hogy a dübelek alá is kerüljön ragasztó, tehát ott, ahová dübelt kell rakni, legyen ragasztó a szigetelőlap mögött. Ez azért is bír különös jelentőséggel, mivel ha nincs ragasztó a dübel alatt, úgy a dübelezés során, amikor meghúzzák a csavarokat, az ha nem figyelnek kellőképp a hőszigetelést végző szakemberek, esetlegesen az behúzhatja a hőszigetelő táblákat

Ezért érdemes fix helyekre helyezni a felhelyezendő hőszigetelő táblákon a ragasztóanyagot, így a szélein, valamint fixen a közepét, mivel így ez megkönnyíti a dübelezést, amiket fixen a lapok közepére, vagy a széleire tudják befúrni, ahol biztosan tudja a hőszigetelést végző szakember, hogy mögötte található ragasztó.

Ezekből az apró részletekből is látszik, hogy csak a ragasztásnál, vagy a dűbelezésnél is egyaránt mennyi kisebbnek tűnő hibát lehet elkövetni. Ezek a gyakorlatban nem nevezhetőek apró hibáknak egy szakember számára, de a megrendelő tulajdonos számára sem, aki a végeredményben kell, hogy gyönyörködjön, vagy szerencsétlenebb esetben szörnyülködjön. Az említett hibák mindegyike rontja a hőszigetelés minőségét, és csökkenti a homlokzati szigetelés tartósságát. Persze amennyiben megfelelő generálkivitelezőt választ, mindezt elkerülheti.

Telefon: +36 30 515 62 06 | E-mail: E-mail: info@mesterszakember.hu

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | Adatkezelési tájékoztató (GDPR)

Építőipari Közvetítő Cég a teljes országban mindenhol.
Cégünknek sok más közvetítő céggel szemben nem az a célkitűzése, hogy több ezer regisztrált Generálkivitelező és Vállalkozó legyen az adatbázisunkban!
Elsődleges szempontunk az, hogy minden egyes Generálkivitelezőt, Vállalkozót megszűrjünk arra vonatkozóan, hogy valóban mennyire megbízhatóak és a Megrendelőnek a számára legmegfelelőbb Kivitelezőt tudjuk ajánlani.
Cégünk már a regisztrálás megkezdésekor komoly ellenőrzésnek teszi ki, így erősen megszűri azokat a Generálkivitelező cégeket akik Cégünkkel kívánnak szerződni és ez az ellenőrzés nem csak egyszeri alkalmat jelent, hanem folyamatos, heti rendszerességgel történik.
Cégünkhöz nem regisztrálhat bárki, aki csupán állítja magáról, hogy építőipari vállalkozó, mivel mi megszűrjük, folyamatosan ellenőrizzük a kivitelező cégeket.