Gipszkartonozás, Szárazépítés kizárólag profi szakemberekkel

A kőműves munka egy részét ki lehet váltani szárazépítés, azaz gipszkarton munkával. Ennek előnye a gyors, tiszta munka, az elenyésző önsúly, amely fontos szempont a régi, ismeretlen teherbírású födémeknél. Döntő jelentőségű lehet, továbbá, hogy nincs az épületben bevitt úgynevezett technológiai nedvesség.
Ennek gyakorlati jelentőségét akkor tudjuk eléggé értékelni, amikor halljuk a híreket az új építésű társasházakban bekövetkező penészesedési problémákról és azoknak a megszüntetésére tett hosszú, fáradtságos munkáról.

Ezek túlnyomórészt a hőhidak. Esetleg épületszerkezetekbe a túl gyors építkezési folyamatokhoz kapcsolódó építés során bevitt rengeteg betonban, habarcsban, vakolatokban lévő víz miatt alakulnak ki.

A szárazépítés első lépése a szerkezet pontos kitűzése, szintezése, annak centiméterre pontos meghatározása. Válaszfalak esetében rendkívül fontos, hogy a fogadó szerkezetek, mint az aljzat, valamint a kapcsolódó falazatok egyenesek és megfelelő minőségűek, teherbírásúak legyenek.

A tetőtér beépítésénél, illetve álmennyezetek kialakításánál lényeges szempont a meglévő szerkezet kialakításának a pontossága is. A bordázatot tartó úgynevezett akusztikus kengyelek, direktfüggesztők eltűntetik-, eltüntethetik az esetleges hibákat.

Jellemzően a kivitelezők nagy általánosságban fém horganyzott acél profilokra dolgoznak. A költségcsökkentés érdekében a gipszkarton felszerelhető Bramac lécvázra is egyaránt. A gipszkartontáblák felcsavarozását követően az illesztések és csavarfejek bandázsolása, glettelése adja meg a végső tükörsima felületet.

gipszkarton álmennyezet

Telefon: +36 30 515 62 06 | E-mail: E-mail: info@mesterszakember.hu

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | Adatkezelési tájékoztató (GDPR)

Építőipari Közvetítő Cég a teljes országban mindenhol.
Cégünknek sok más közvetítő céggel szemben nem az a célkitűzése, hogy több ezer regisztrált Generálkivitelező és Vállalkozó legyen az adatbázisunkban!
Elsődleges szempontunk az, hogy minden egyes Generálkivitelezőt, Vállalkozót megszűrjünk arra vonatkozóan, hogy valóban mennyire megbízhatóak és a Megrendelőnek a számára legmegfelelőbb Kivitelezőt tudjuk ajánlani.
Cégünk már a regisztrálás megkezdésekor komoly ellenőrzésnek teszi ki, így erősen megszűri azokat a Generálkivitelező cégeket akik Cégünkkel kívánnak szerződni és ez az ellenőrzés nem csak egyszeri alkalmat jelent, hanem folyamatos, heti rendszerességgel történik.
Cégünkhöz nem regisztrálhat bárki, aki csupán állítja magáról, hogy építőipari vállalkozó, mivel mi megszűrjük, folyamatosan ellenőrizzük a kivitelező cégeket.