Könnyűszerkezetes ház

Könnyűszerkezetes házépítés, mint építési lehetőség, nem cseng már ismeretlenül Magyarországon sem az emberek számára. Hozzá szokhattunk már sajnos, hogy legyen szó bármiről, ami újítás a világban, teljesen mindegy milyen iparágról beszélünk, általában nem mi vagyunk az elsők, ahol azt bevezetik és használják hozzá kapcsolódóan az adott fejlesztéseket.

Persze nem állíthatjuk, hogy a könnyűszerkezetes házépítés mostani dolog lenne. Nyugat- Európában több évtizedre visszamenő kultúrája van már, azonban tudjuk, hogy a magyar emberek szeretnek ragaszkodni általában a jól megszokotthoz, a biztonságosnak vélthez. Mindennek ellenére évről – évre terjed a könnyűszerkezetes házépítés technológiája hazánkban is. Érthető dolog, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik a hagyományos építési technikákkal szemben.

Milyen előnyei is vannak?

A legegyszerűbb és érthetőbb előnye, a nevéből adódik, vagyis ahogy a leginkább hívják Magyarországon az eljárást. Készház, ez a leginkább elterjedt neve hazánkban, amiből lehet sejteni, hogy sokkal rövidebb idő alatt kivitelezhető a tervezéstől a kulcsrakész átadásig. Akár 3 hónap elteltével be is költözhetünk új családi házunkba. Nem akadály az időjárás, mint egy téglaépítésű építkezés esetében és az anyaghasználat is jóval kedvezőbb. Nincs annyi elpazarolt anyag, nincs rengeteg hulladék, amit ráadásul megfelelő helyre kell szállíttatnunk óriási költségeken. Továbbá ha mindezektől mentesül a tulajdonos, hamarabb is fejeződhet be az építkezés.

Az előnyöket leginkább a minősített fa anyagoknak köszönhetjük. Egyik legkiemelkedőbb ilyen pozitív tulajdonsága a könnyűszerkezetes házépítés során felhasznált anyagoknak az energiatakarékosság, hiszen kiemelkedően jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Mindez természetesen a pénztárcánkat is meg fogja kímélni a későbbiekben a téli hideg idő miatti megpróbáltatások ezáltal nem jelentenek akkora terhet, mint más fajta technológiával és anyagokkal felépült házak esetében. Bevizsgált, minősített kiemelkedően jó minőségű anyagokról lévén szó, ha élettartam tekintetében vizsgálódunk, akkor szintén ez az egyik legjobb és legbiztosabb megoldás.

Azonnal érzékelhető előnye még a könnyűszerkezetes házépítésnek, hogy az ezzel az eljárással készült házak általában, legalább 10 % -al nagyobb alapterületet tudnak biztosítani számunkra, mintha hagyományos téglaépítéssel készült volna. Egyértelmű továbbá, hogy mivel előre legyártott elemekről van szó, ha idő közben változtatni szeretnénk valamin, netán egy falat kivenni a nagyobb tér elérésének érdekében, hatványozottan kisebb költségre számíthatunk, mint minden más anyagból és eljárással készült családi ház esetében.

Itthon és Németországban is magas minőségben vállaljuk tervezéstől a kulcsrakész átadásig könnyűszerkezetes házak építését. A Solar Century Kft. áll rendelkezésére készséggel legyen bármilyen kérdése!
Keressen minket elérhetőségeinken és vágjunk bele, hogy minél előbb be tudjon költözni álmai otthonába.

konnyűszerkezetes ház

Áremelkedések az építőiparban

Az energiaárak drasztikus emelkedésével, az ellátottság kiszámíthatatlanságával más igények is felütötték a fejüket az építőiparban. Az elmúlt évtizedben a téglaházak iránti kereslet mellett megjelent a fokozott hőszigetelésű és polisztirol házak iránti érdeklődés is. Ezeknek a korszerű építőanyagoknak a szakszerű beépítésével új alternatívák nyíltak az építőiparban.
A környezettudatosság és energiatakarékosság egyre több megbízót ösztönöz alacsony energiafelhasználású és passzív házak, könnyűszerkezetes házak építésére. Az alacsony hőátbocsátási tényezőnek (U≤0,2 W/m2k) köszönhetően a hagyományos gázfűtés mellett talajhővel, napenergiával is hatékonyan fenntarthatóak.

Abban az esetben, ha az építkezés megkezdése előtt ismerjük ezirányú igényeinket, úgy a tervezés megkezdésénél figyelembe kell venni, hogy ezeket a házakat más gépészettel szükséges megterveztetni, mint a hagyományos házakat.
A ház megépítésével kapcsolatos terheket , amely tartalmazza a tervezéstől, engedélyeztetésig, közműszolgáltatói nyilatkozatok beszerzéséig, szakhatósági engedélyek, hitelügyintézés, generál kivitelezésig, a kulcsrakész átadásig Cégünkkel leszerződött könnyűszerkezetes házakra specializálódott generálkivitelező cégek átvállalják Ön helyett.

Biztosítják megrendelőink számára a

  • minőséget
  • fix határidőt
  • fix árakat
  • korrekt szerződéseket
  • dokumentált fotó sorozat az építkezésről
  • biztonságos és rugalmas fizetési feltételek

Cégünk sikeressége abban rejlik, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy olyan cégeket ajánljunk, akik mindig pontosan, megbízhatóan, stabilan hozzuk a tőlük elvárt minőséget, és teszik ezt a vállalt határidőn belül, szem előtt tartva a megrendelők megelégedettségére.

Telefon: +36 30 515 62 06 | E-mail: E-mail: info@mesterszakember.hu

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | Adatkezelési tájékoztató (GDPR)

Építőipari Közvetítő Cég a teljes országban mindenhol.
Cégünknek sok más közvetítő céggel szemben nem az a célkitűzése, hogy több ezer regisztrált Generálkivitelező és Vállalkozó legyen az adatbázisunkban!
Elsődleges szempontunk az, hogy minden egyes Generálkivitelezőt, Vállalkozót megszűrjünk arra vonatkozóan, hogy valóban mennyire megbízhatóak és a Megrendelőnek a számára legmegfelelőbb Kivitelezőt tudjuk ajánlani.
Cégünk már a regisztrálás megkezdésekor komoly ellenőrzésnek teszi ki, így erősen megszűri azokat a Generálkivitelező cégeket akik Cégünkkel kívánnak szerződni és ez az ellenőrzés nem csak egyszeri alkalmat jelent, hanem folyamatos, heti rendszerességgel történik.
Cégünkhöz nem regisztrálhat bárki, aki csupán állítja magáról, hogy építőipari vállalkozó, mivel mi megszűrjük, folyamatosan ellenőrizzük a kivitelező cégeket.