Garázskapuk, Ipari garázskapuk gyártása- beépítése

A  szekcionált garázskapu

manapság a legelterjedtebb, a legsűrűbben választott típus a piacon. Mintázata lehet széles-, keskenybordás, kazettás, felülete sima, erezett, strukturált. Az alap fehéren kívül – RAL színskála alapján – mind a külső, mind a belső oldalt tudják festeni. Faerezett fóliával ellátott felületű kapukkal a természetet vihetnek otthonába, fa nyílászárós környezetben.

A többrugós rendszernek köszönhetően a kapu biztosítva van a lezuhanás ellen. Ha véletlenül történne valami az egyik rugóval, akkor a többi ép rugó megtartaná a kaput és nem zuhanna le.

Hogyan történik a záródás?

A speciális alakú emelőkar szorosan nekinyomja a kaput a toknak záráskor, ezáltal a kapu a helyére húzódik önmagától. A kapu és a keret között még hézag sem marad. Az így történő záródásnak köszönhetően a kapu biztonságot nyújt a betörés ellen is.

A  szekcionált garázskapu hőszigetelési lehetőségüknek köszönhetően az időjárási behatásoknak kiemelkedően ellenállnak! A 40 mm vastag, tűzihorganyzott acéllemez borítású, poliuretán habbal töltött panelek – köszönhetően a hőhídmentes kialakításnak – alacsony hő átbocsátási tényezővel rendelkeznek.

Ez az érték a panelra nézve 0.5 W/m2K, ami a beépített kapu teljes egészét tekintve, figyelembe véve az összes rögzítési, csatlakozási, záródási pontot, nem haladja meg az 1,2 W/m2K értéket. Ehhez az értékhez, valamint a kiváló víz- és légzáráshoz, a falsík mentén körbefutó gumitömítés és a kapu alján elhelyezett kétnyelves, kamrás gumitömítés is hozzájárul. Ez utóbbi megoldás még egyenetlen talaj esetén is a legjobb záródást biztosítja a szekcionált garázskapuknál, így minden esetben ezt a megoldást alkalmazzák

Személybejáróval kialakítva praktikusabb lehet kapuja, ha gyakran használja. Ki és bejárásra gyalogosan, ajtóként is használatos, így nem kell minden esetben az egész kaput felnyitni. A beleépített kisajtón keresztül közlekedhet. Ennek az ajtónak biztonsági szempontból a nyitása kifelé történik, nyílhat jobb és baloldalra. A használhatóság szempontjából legkedvezőbb módon. Lehetőség van alacsony küszöb kialakítására, így kisebb a megbotlás veszélye, könnyebben áttolható rajta egy bicikli. Ebben az esetben a küszöb mindössze 25 mm. Normál küszöb kedvezőbb árú személybejárós garázskapu megoldást nyújt. Ilyenkor is jól használható kisajtót kapunk, a küszöb magassága mindössze 175 mm.

A személybejáró ajtó kerete alumínium. Lapja a garázskapu lapjával megegyező, fokozottan hőszigetelt 40mm-es, poliuretán habbal töltött acélhajzatú panel. A keret színének a kapulappal azonos színűre festését, igény esetén pórszórással RAL színkártya alapján végezzük.

Az ajtón kívül, belül speciálisan méretezett kilincs biztosítja a bejutást, a kilincs mérete, kialakítása olyan, hogy a kapu nyitásakor ne akadjon el a felső záródásért felelős gumitömítésben.

Színe alapesetben alumínium. A személybejárót olajfék húzza vissza, tartja zárt állapotban, egyben biztosítja a finom visszacsukódást. Akadályozza meg a becsapódást, és határolja a végállását, hogy ne nyithassuk túl, ne csapkodhassa a huzat. A személybejáró nyitott állapotában a garázskapu nyitómotorjának véletlen, balesetet okozó nyitásáról egy ajtóba épített mágneskapcsoló gondoskodik, megakadályozva a garázskapu nyitását.

billenő kapuA billenő garázskapuk

általában szigeteletlen kapulappal készülnek, ennek ellenére jó záródást biztosítanak a három oldalon végigfutó sík gumitömítéseknek köszönhetően. Alul, ha az aljzat kialakítása lehetővé teszi, tüzihorganyzott küszöbre záródik a kapulap. Lehetőség van alul gumi, illetve kefetömítéssel javítani a záródást, ha küszöb kialakításra nincs lehetőség.
A billenő garázskapu a rúgókiegyenlítés miatt könnyen, egy kézzel nyitható. Lehetőség van automatizálásra is, így motoros, távirányítós vezérléssel tovább növelhető a komfort.

A kétszárnyú garázskapu

az egyik legelterjedtebb megoldás mind a mai napig. Személybejáró funkciója kiemelten fontos. Nyitásmódjának köszönhetően is rendkívül népszerű, hiszen kifelé nyílik. Külön helyet a garázs belterében nem igényel! Gyakorlatilag egy praktikus kétszárnyú ajtó előnyeivel rendelkezik. Így nem meglepő, hogy a meglévő -ugyanilyen elven működő garázskaput- kétszárnyú garázskapura cserélik. Természetesen a kor követelményeinek megfelelően, magas minőségű, hőszigeteléssel ellátható, időtálló kivitelben.

A tüzihorganyzozott zártszelvény keretre, csapágyazott zsanérokkal szerelt szárny, borítása acéllemez, ami a billenő garázskapukkal megegyező mintázatokkal és színekben rendelhető. Fokozott hőszigetelés igény esetén, a szárnyakat polisztirol szigeteléssel látják el és a belsőoldalt műanyag lambériával borítják.

A redőny garázskapu

olyan innovatív megoldás, amely helytakarékosságával, időtállóságával, esztétikumával egyre nagyobb teret nyer a garázskapuk piacán.
Szerkezeti felépítéséből adódóan, a palást a fölötte elhelyezkedő tokba tekeredik fel. Sem a belső, sem pedig a külső térből nem vesz el helyet. Valamint az oldalfalakon a helyigénye is minimális, mindössze a lefutó szélessége. Szinte bármely garázs nyílászárójaként használható.

Alapanyagát tekintve mind a redőnytok, mind a lefutó palást (redőnytest) alumíniumból készül, így a legidőállóbb megoldást nyújthatja. A palást poliuretánhabbal töltött lécei gondoskodnak a hőszigetelésről, a lefutókban és a zárólécben elhelyezett gumitömítés a légzárásról.
Automatizálása a tengelybe épített „csőmotorral” történik, ami falikapcsolóval, vagy beépített jeladó segítségével távnyitóval működtethető. Áramszünet esetén természetesen kurblival nyitható.

A külső erőszakos behatolástól a szerkezetbe integrált feltolás gátló véd meg. A felár ellenében alázáródás érzékelővel ellátott motor megakadályozza az esetlegesen a működő kapu alá kerülő tárgyak, személyek sérülését.
A lamellákba „ablak” elhelyezésével biztosíthatják a garázs bevilágítását.

Széles lehetőségek állnak rendelkezésükre, a klasszikus fehéren kívül rendelhető faerezett, illetve színes kivitelben is, természetesen ezek a lehetőségek nem csak a redőnytestre, hanem a tokra és a lefutókra is érvényesek.

Ipari kapuk:

1. Szekcionált ipari kapuk az ipari nyílászárók egyik legmegbízhatóbb tagjai. Biztonsági követelményeinél fogva egyben a legbiztonságosabb eszköz is.

garázskapu

Felhasználhatóság szempontjából alkalmas:

  1. Gyárak, üzemek
  2. Szervizek, autómosók
  3. Társasházak, teremgarázsok

megfelelő ellátásához az igényeknek megfelelően.

2. A redőnykapukat az egyéb nyílászárókkal szemben állított előnyei keltették életre. Felépítménye szempontjából sokkal egyszerűbb ás átláthatóbb rendszerre épül, amely gyors beépítést, gyors szervizelést jelent.

3. Gyorskapuk
Olyan üzemek, gyárak és csarnokok esetében, ahol az elválasztandó két légtér között hőmérséklet különbség jelentkezik. Ennek a mértéke nem csökkenhet a lassú nyílású nyílászárókból adódóan. Előfordulhat továbbá, hogy a jelentős targonca forgalom teszi létjogosulttá a gyors nyitások szükségességét, nem lassítva így az üzemek vérkeringését.
Sebességéből adódóan itt kell megemlíteni második legnagyobb erényét a gyors PVC kapuknak. Ez pedig az Önjavító sínrendszer. Amennyiben a kapunk ütközés áldozata lesz, nem kell elemeket cserélni benne, rendszerint magas összegekért, sőt még csak hozzá sem kell érni. Az azonnal felhúzódó kapu ugyanis egy speciális villámzár segítségével azonnal visszatér a helyes működéshez szükséges sínszerkezetébe.

ipari kapu

4. Lapozókapuk
Az ipari lapozókapu születése a versenytársai által hagyott rést elégíti ki, és kelti életre. Olyan padlóvezetés nélkül működő nyílászáró, amely a legnagyobb méretű nyílásokat is, legyen szó akár repülőgép hangárról, tökéletesen lefedi. Teszi mindezt a legkisebb helyigénnyel a kapuk közül. A paneljei 55 mm vastag hőszigetelt szendvicspanelből készülnek, amelyek egy felső függesztésű C profilban futnak végig, csapágyazott kerekeken, függesztőelemekkel.

Működése lehet kézi vagy automatikus, egy-, vagy kétoldalra nyíló, többféle nyílási módszer szerint.

Maximális méretei szélesség szerint meghaladják a 30 métert, magasság szerint a 6 métert.

Több szárnyból aló rendszerről lévén szó, a maximális szárnyszám 24 db.

Kiegészítői:

  • RAL színre festhető,
  • Ablakozható,
  • Beépített ajtóval kérhető,
  • Automatikus zárás vagy nyitás,
  • Pánikzárazott kivitelek

Telefon: +36 30 515 62 06 | E-mail: E-mail: info@mesterszakember.hu

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) | Adatkezelési tájékoztató (GDPR)

Építőipari Közvetítő Cég a teljes országban mindenhol.
Cégünknek sok más közvetítő céggel szemben nem az a célkitűzése, hogy több ezer regisztrált Generálkivitelező és Vállalkozó legyen az adatbázisunkban!
Elsődleges szempontunk az, hogy minden egyes Generálkivitelezőt, Vállalkozót megszűrjünk arra vonatkozóan, hogy valóban mennyire megbízhatóak és a Megrendelőnek a számára legmegfelelőbb Kivitelezőt tudjuk ajánlani.
Cégünk már a regisztrálás megkezdésekor komoly ellenőrzésnek teszi ki, így erősen megszűri azokat a Generálkivitelező cégeket akik Cégünkkel kívánnak szerződni és ez az ellenőrzés nem csak egyszeri alkalmat jelent, hanem folyamatos, heti rendszerességgel történik.
Cégünkhöz nem regisztrálhat bárki, aki csupán állítja magáról, hogy építőipari vállalkozó, mivel mi megszűrjük, folyamatosan ellenőrizzük a kivitelező cégeket.